Nyheter

Tidningens trognaste läsare har prenumererat sedan 1925

Nyheter • Publicerad 16 december 2007

104-åriga Tensy Westergren, som är bosatt på Soldalens äldreboende i Köpingsvik, är Ölandsbladets äldsta och trognaste läsare. Redan som liten flicka läste hon föräldrarnas tidning. Sedan hon gifte sig, 1925, har hon haft en egen prenumeration på tidningen.

Tensy, som kan ståta med att vara äldst på Öland, är en mycket pigg och vital person. Hon är född i Alböke och uppvuxen i Löt. Efter giftermålet med framlidne lantbrukaren Fredrik Westergren drev hon lantbruk med maken i Löt samtidigt som hon födde och fostrade barnen samt gick bort och hjälpte till i trakten. Under en period arbetade hon även på ortens fiskfiléfabrik och i tolv års tid tjänstgjorde hon som vaktmästare i Lötgården, där hon också stod för kaffekokningen i 25 års tid. Därutöver engagerade hon sig även i föreningslivet. Sedan nio år tillbaka är Tensy bosatt på Soldalen, där hon trivs mycket bra.

”ÖLANDSBLADET – EN HÖGTIDSSTUND”

Hon har alltid tyckt om att ha något för händerna och är förtjust i såväl frågesport som korsordslösningar.

– Det behövs att man övar upp hjärnan. Man riktigt längtar efter lördagstidningen med Lördagskorsordet, det är lagom svårt. Min äldsta dotter Svea, 82 år nu, löser också mycket korsord. Det är ju en trevlig sysselsättning när man blivit äldre, säger Tensy.

När Ölandsbladet kommer är det fest, tycker hon.

– Ja det är faktiskt en högtidsstund när tidningen kommer! Först hade vi en kalmartidning också, men sedan tyckte vi det räckte med Ölandsbladet – den har bara blivit bättre och bättre, avslutar vår nöjda prenumerant.

GUDRUN CARLSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.