Nyheter

Swing Cats jam(m)ar på turné

Nyheter • Publicerad 10 november 2007

ÖLAND

Efter en intensiv spelsommar på hemmaplan ger sig nu öländska jazzgänget Swing Cats och Brita Borg ut på turné tillsammans med bland andra Papa Bues Viking Jazzband.

Övriga som medverkar i turnépaketet är Gösta Linderholm, Carling Big Band, Andreas Öberg, Jesper Thilo och konferencier är John ”Högtrycket” Pohlman. Ikväll lördag gästar musikerna Malmö konserthus och den 24 november är Helsingborgs konserthus spelplats.

KONGO TILL VÅREN?

Nästa år hörs turnépaketet i Göteborgs konserthus den 3 februari samt i Berwaldhallen i Stockholm den 9 februari. Den 12 november framträder Swing Cats tillsammans med klarinettisten Tommy Löbel i Nässjö, på hotell Högland.

Noteras kan också att Swing Cats, som funnits i snart fem år och som består av Staffan Werner på trumpet, Björn Erlandsson på piano, Anders Thurfjell på bas samt Sonny Svensson på trummor och sång, fått en förfrågan från en holländsk affärsman om att i vår under en veckas tid framträda i Kinshasa, Kongo vid lanseringen av ett företag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.