Annons
Nyheter

Susanne Nyholm på Copenhagen Art Fair

Nyheter • Publicerad 6 februari 2007

BORGHOLM

Modern konst och populärkultur – i form av karikatyrer, föreställande reklam, graffiti och serieteckningar – har varit oupplösligen förbundna med varandra sedan Hogarths dagar, Honoré Daumier och fram till Kurt Schwitters, Ernst Grosz, Picasso, Miró, Picabia och Janne Håfström.

Annons

Högt och lågt har producerats i en salig röra som inte alltid högkulturen accepterade. Susanne Nyholms underfundiga collage och akvareller om mänskliga relationer, i synnerhet mellan könen, har nu funnit en plats på Copenhagen Art Fair som pågår 16-18 februari på Falconer Centret i Fredriksbjerg. Konstnärliga ledare är Lotte Nielsen, Gunhild Weisbjerg och Pi Nissen. Hon blev inbjuden, sökte (jurybedömning) och kom med bland de 170 antagna.

Det vilar inga ledsamheter i hennes bilder, inte heller några djupsinnigheter.

Det hon gestaltar är stiliserade, humoristiska situationer. Bilderna skiljer sig från de mera särpräglade individerna hos andra kollegor i världen, som Beryl Cook med sina feta engelska brudar i dråpliga pubscener. Men så är det ju med de flesta i denna genre, från Claes Oldenburg och Jeff Koons.

Intressant med pressreleasen till denna mässa är också samannonseringen över sundet där Malmö Konstmässa (16-18 mars) nämns som nästa arrangemang.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons