Annons
Nyheter

Sundström till Yellow Box

Nyheter • Publicerad 9 juni 2011

SÄTTRA

Hemlig festival spelar i år i fyra dagar runt om på Öland och Grand Finale blir det lördag 2 juli hos Yellow Box Trädgård i Sättra. Och spelar på kvällen gör ingen annan än Stefan Sundström.

Annons

Med sig på scenen har Stefan Sundström bandet Jonny Dunders Elektriska Circus. Detta är också namnet på Stefans senaste platta som släpptes i april och som är en live-CD.

– Vi spelar vispop och vi är grymmast. Vi är Jonny Dunders Elektriska Circus. Robert ”Strängen” Dahlqvist från Dundertåget, Ola Nyström från Weeping Willows. Vi har flyg: Nicke Andersson från Västerbrokören. Vi har precisionstyrda vapen från Jamaica och Löderup: Chrille Romin. Och, så har vi Jonny Dunder. Och Stefan Björk. Och så har vi mej, Kungen av Vispop”, så beskriver Stefan Sundström sig själv och bandet på sin blogg.”

Lite fakta: 2001 fick Stefan Gröna Lunds Evert Taubepris. 2003 får han en grammis, bästa visa/folk för liveskivan Pappa kom hem och 2009 får han ABF:s Dalarnas Litteraturpris.

2010 kom boken Stefans lilla gröna, en bok om något omöjligt och väldigt roligt, Stefan tar oss med ut i sin trädgård. En bok om världen, där han, steg för steg, försöker göra sin egen mat. En handbok i utanförskap, en handbok i hur man kan leva i det närmaste självförsörjande, vilket han själv provat på under 20 års tid.

Stefan Sundström vågar stå där han står mitt i debatten om miljöförstörelse och orättvisa. I sina låtar kombinerar Stefan röjig rock med innehållsrika texter och tar referenser till kulturarvet. Hans texter är vardagsrealistiska och kommenterar träffsäkert både det svenska kultur- och samhällsklimatet i stort och det trassliga livet för ungdomar i yngre medelålder.

De som varit med på Stefans spelningar vet vilken magi som uppstår mellan honom och publiken, vilket vi lär ta del av under spelningen hos Yellow Box i Sättra.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons