Nyheter

Sugna på revansch

Nyheter • Publicerad 3 mars 2010

MÖRBYLÅNGA

Förra året hette de Traumatics och tog sig aldrig vidare från Musik Direkts deltävling i Mörbylånga.

Ett år senare har de mer scenvana, och dessutom bytt namn till Beginning of tomorrow. De tre Färjestadskillarna tror stenhårt på sina chanser att komma längre än förra året.

På lördag är det dags för länets andra deltävling av Musik Direkt. På Zokker i Mörbylånga ställs tretton band och soloartister mot varandra. Vinnaren går vidare till länsfinal och därefter väntar en eventuell riksfinal

UTAN BASIST

Simon Nilsson, Lucas Georgsson och Daniel Berg utgör Beginning of tomorrow. Men förberedelserna inför tävlingen har inte riktigt gått som planerat för killarna från Färjestaden, då deras basist plötsligt hoppade av. En ny basist har kommit in i bandet, men han har inte hunnit öva på låtarna tillräckligt för att kunna vara med på Zokker.

– Det är svårt att säga hur det kommer att gå, en basist gör väldigt mycket i ett band. Men vi försöker gå vidare till nästa tävling ändå, och om vi kommer till länsfinalen så kan vår nya basist vara med då, säger Simon Nilsson som spelar trummor och står för sången.

BYTT GENRE

Det är också han som skriver låttexterna.

– Jag försöker göra det så enkelt som möjligt. Innan jag börjar skriva tänker jag ut vad låten ska handla om. Oftast har det med kärlek att göra.

Det nya bandnamnet Beginning of tomorrow växte fram när medlemmarna ville byta musikgenre. Simon Nilsson beskriver deras musik som rock – med influenser från äldre hårdrock, men med nytt sound.

– När vi började göra annan musik tyckte vi inte att Traumatics passade längre, eftersom vi inte kör tung hårdrock utan lättare. Då ville vi inte att namnet skulle låta stenhårt, och på något sätt kom vi fram till Beginning of tomorrow.

JOBBAT PÅ SAMSPEL

Killarna jobbar också för fullt med en skiva, som de beräknar släppa under våren. Den har fått namnet ”New beginning” och ska så småningom skickas till flera skivbolag, men planen är också att den ska finnas på den digitala musiktjänsten Spotify.

– Vi har så mycket kompisar och alla använder datorer idag. Spotify är ett bra sätt att sprida sin musik, precis som MySpace och YouTube, säger Simon.

Men först ska bandet ta sig igenom tävlingen Musik Direkt. Eftersom det här är andra året de deltar, räknar Simon med att de ska ha mer rutin.

– Under hela det här året har vi jobbat på samspel och scenframträdanden, att få upp scenvanan. Jag tror att vi har stora chanser att gå vidare om vi går in och verkligen får kontakt med publiken.

FAKTA/ Musik Direkt

• I Kalmar län sker tre deltävlingar i Västervik, Mörbylånga och Oskarshamn.

• De som går vidare därifrån deltar i länsfinalen på Kalmar teater, den 20 mars.

• Vinnaren i länsfinalen får representera Kalmar län under riksfestivalen i Uddevalla den 13-15 maj.

• Övriga öländska band och soloartister som tävlar på Zokker är:

Le Maine (två av fem från Öland)

Ölandståget (tre av fem från Öland)

Madeleine Seth

Felix & Linus

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.