Annons
Nyheter

Striptease åter i Mörbylånga?

Nyheter • Publicerad 21 november 2008

MÖRBYLÅNGA

– Det måste hända något i Mörbylånga.

Annons

Därför startar Rolf Jönsson upp en ny affär i Mörbylånga – och öppnar för en repris av stripshower i samhället.

Senast dåvarande krögaren Rolf Jönsson bjöd in till stripshow blev det rusning till Kajutan, men också ett ramaskri, inte minst inom kvinnorörelsen. EU-parlamentarikern Anna Hedh gick hårt åt striparrangören Rolf Jönsson i en direktsänd radiodebatt.

LOCKA MED EKIVOKT

Sista kvällen som krögare bjöd Jönsson publiken på full monty, det vill säga då drog stripporna av sig varenda klädestråd.

– Jag riskerade tunga böter och indraget sprittillstånd. Men vadå, vad hade det gjort? jag skulle ju ändå lägga av, säger Rolf Jönsson.

Det var några år sedan, men snart kan klädesplagg ryka igen i Mörbylånga.

– Det händer för lite. Funderar på att locka med de ekivoka, säger Sverigedemokraten Rolf Jönsson.

Striptease igen då, alltså?

– Vi får se. Inte ännu. Men jag har lite planer. Vi måste ha något som drar, fortsätter Rolf Jönsson.

HYR AV KOMMUNEN

Annons

I höstas startade han upp en liten butik mitt emot hotell Kajutan. Nu flyttar han in mitt på Köpmangatan i Mörbylånga med sin rörelse. I Föreningsbankens gamla lokaler öppnar Jönsson i början av december upp ”Fyndbanken” med kuriosaprylar från golv till tak. Prylarna kommer från Jönssons egna familj.

– Allt som vi samlat i familjen, vad ska man göra av det? Vi kom fram till att vi måste göra oss av med det, säger Rolf Jönsson, som framöver kan komma att sälja kuriosaprylar som även andra människor lämnat in till butiken.

Den nya affärslokalen hyr Jönsson av Mörbylånga kommun.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons