Annons
Nyheter

Strandbergz bjuder upp till dans

Nyheter • Publicerad 7 februari 2012

MÖRBYLÅNGA

Ett nybildat band, releasefest för en ny singel, spelningar runt om i landet och förhoppning om att ”fullängdare” framöver.

Annons

Det går bra nu för Strandbergz orkester kan man säga.

Klyschan ”det går som en dans” är månne aningen uttjatad. Men svår att hålla sig ifrån när det gäller det purfärska gänget Strandbergz i dansbandsvängen.

– Det här är ju en dröm för mig och om det går att försörja sig på deltid med att åka runt så hade det varit fantastiskt, säger Tony Strandberg från Mörbylånga som tidigare åkt runt och spelat som trubadur. Men målet har alltid varit att hitta musiker för att kunna bilda ett dansband. Och förra året föll alla bitarna på plats. Nu på lördag var det releasefest för deras första singelskiva, med fyra låtar.

”MOGEN MUSIK”

Bandet består av Tony Strandberg på sång och gitarr, Diana Haraldsson på keyboard och sång, Robert Johansson på trummor, Allan Wiberg på gitarr och Peter Andersson på bas.

– Vi gör en del låtar själva och spelar en del klassiker. Om jag måste jämföra oss med något annat band så är det kanske Black jack, vi kör åt mogethållet, mycket ballader.

BÖRJADE SENT

Tony Strandbergs är unik på så sätt att han inte började syssla med musik förrän han var 30 år gammal. Då fick han som present av sin flickvän att sjunga i en studio. Det var åtta år sedan. Idag har han ett samarbete med de garvade låtskrivarna Calle kindbom och Peter Lundblad.

– Otroligt att jobba med sådana personer. Men det ligger ju mycket vilja bakom utvecklingen, ag brinner för det här och älskar inte bara att stå på scen utan även alla repningar med bandet.

Är målet att leva på det här framöver?

Annons

– Att klara sig på deltid känns realistiskt. Nu när vi släpper en skiva så blir det mycket lättare att få spelningar framöver. Och tanken är ju att vi ska släppa en fullängdsskiva.

Ni har inte hört talas om att det råder en ”dansbandsdöd” i Sverige?

– Haha, vi är är medvetna om att många dansband har fått lägga ner den senaste tiden. Men vi vill satsa och är ett bra gäng.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons