Annons
Nyheter

Storbandssöndag på Harrys

Nyheter • Publicerad 25 november 2007

BORGHOLM

På söndagseftermiddagen kan alla diggare av storbandsmusik lyssna och dansa till Borgholmsbandet på Harrys i Borgholm. Repertoaren består av allt från Glenn Miller till lite modernare musik.

Annons

Ölands Storband donerade ju alla sina arrangemang till Kulturskolan och en del nummer har nu studerats in av Borgholmsbandet, som består av 18 musikanter från norra Öland.

– Vi har spelat tillsammans i några år nu och tycker att det är på tiden att erbjuda ett framförande med möjligheter till dans i ett par timmar för de som så önskar. Naturligtvis kan man också nöja sig med att bara lyssna till välkänd storbandsmusik, säger bandets ledare P-O Rylander, som till vardags är musiklärare och rektor för Kulturskolan i Borgholm.

MARIA SOM DRAGPLÅSTER

Som extra dragplåster kommer sångerskan Maria Rylander att sjunga till en kvartett ur storbandet. Maria går tredje året på Musikhögskolan i Göteborg där hon studerar till musiklärare med inriktning på sång. Dessförinnan har hon gått på musikgymnasiet i Oskarshamn och på musikfolkhögskola i såväl Oskarshamn som Östersund. Maria Rylander har utvecklats till en fin jazzsångerska med härlig känsla och hon har under åren framträtt i olika musikaliska sammanhang bland annat tillsammans med Fredrik Norén Band och hans unga musiker.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons