Nyheter

Stipendieregn över Capella

Nyheter • Publicerad 10 november 2006

VICKLEBY

Sex elever på Capellagården har tilldelats 10 000 kronor vardera i stipendier från Stiftelsen Siv och Carl Malmstens minne.

De, enligt stiftelsens ordförande Carl Göran Alneng, förtjänta studenterna på Capellagården är Anette Wahlström, textilprogrammet, möbel- och inredningssnickarna Christoffer Eliasson, Richard Kautto, Johannes Lindgren, Anette Wahlström och Erik Aron Wigh samt Andreas Petersson.

Andreas visade i juni upp sitt gesällstycke (slutprov), ett sideboard med 50-talskänsla, på Capellagårdens sommarutställning. Numera går han på möbelsnickeriprogrammet på Carl Malmstens skola i Stockholm.

DELAS UT I STOCKHOLM

Övriga stipendiater som belönas med 10 000 kronor är Linnea Blomgren, Therese Klingenberg och Anna Leckström, vilka studerar i Stockholm, liksom Rasmus Malbert, som får hela 20 000 kronor.

Utdelning av diplom kommer att ske vid en högtid i Stockholms stadshus, där Carl Malmsten (1888–1972) var en av inredningsarkitekterna, och äger rum på hans födelsedag den 7 december.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.