Annons
Nyheter

Sprakande show för alla åldrar

Nyheter • Publicerad 21 juli 2007

BORGHOLM

Carl Bildt, Elvis Presley och Kalle Anka är några av de karaktärer man kan få se när gruppen Voicebeat idag, lördag har sin tredje och sista show i Borgholm. En show som bjuder på lite allt möjligt.

Annons

– Det är som ett gympapass för oss, säger Daniel Yngwe en av gruppens medlemmar.

Fem stycken pigga och glada musikskolelärare bildar gruppen Voicebeat. Jonas Hofer, Anders Björk, Håkan Lindberg, Björn Strand och Daniel Yngwe. Efter en spontan demosång för personal och gäster, förra året, ledde till att gruppen i sommar fick sätta upp en show på Ebbas Café. Med final idag, lördag.

– Det har gått så här, säger Håkan och pekar rakt uppåt men tillägger snabbt.

– Men vi började på topp.

Alla skrattar. Att de fick chansen att ha några föreställningar på Öland är något som passar dem som handen i handsken.

– Öland är fantastiskt! Och det är perfekt med kombinationen att få semestra och samtidigt showa, säger Anders.

”SOM ETT GYMPAPASS”

Daniel och Jonas har tidigare varit medlemmar i Harmony Four, som under flera år turnerade på ön. Och med referenser från Wallmans salonger, länsteatern och frilansande musicerande så bjuder killarna på ”lättsam underhållning” med allt från imitationer till a cappellasång, teater och dans.

– Är det något vi inte gör? frågar sig Björn.

– Det skulle vara laga mat på scen, kontrar Daniel.

Annons

De har en bred repertoar med uppskattade imitationer av bland annat Carl Bildt för de äldre, och en pianospelande Kalle Anka för barnen.

– Det finns lite gott för alla, det är en liten gottpåse som man får. Föreställningen är en fulländad symbios av kärlek, säger Björn.

– Men vi hade ett nummer där Björn lyfte tyngder till musik på scen, men det blev lite för mycket så det plockade vi bort, säger Jonas och alla förenas åter igen i ett skratt.

Föreställningen är 2, 5 timmar lång inklusive pauser. Intensivt och kämpigt.

– Det är som ett gympapass, säger Daniel.

– Det är byterna som är jobbiga, det är mycket som ska hinnas med och så ska det inte märkas, säger Jonas som under föreställningen byter om till allt från Carl Bildt och Elvis till ”en tuff brud i lyxförpackning”.

SPECIALSKRIVEN TEXT

Poängen med varje show och plats de besöker är att skräddarsy en show som passar just den platsen. Och premiärnumret i föreställningen hos ”Ebbas” är en specialskriven text om just det caféet, där orginalmusiken är tagen från Lasse Åbergs och Klas Möllbergs ”Fantomens brallor” från 1970-talet. Och att det och allt annat i showen har varit uppskattat är något de märkt av.

– Det har varit bra respons. Det är några som har hängt med sen första spelningen. Då tänker man, tröttnar de aldrig, säger Jonas med ett leende.

– Men de tyckte det var roligt att det var samma repertoar även om vi byter ut något inför varje show, tillägger han.

Annons

Ebbas ägare, Hans Göth, kommer förbi och hinner med att uttrycka sina lovord om killarna.

– Det har kommit mycket spontana reaktionerna från gäster och när det kommer såna utan att man frågar, så menar de verkligen det.

I dag spelas den sista föreställningen och något extra utlovas förutom finbesök av Tomas Ledin, Frank Sinatra, Karl Gerard, Ernst Rolf, de tre tenorerna Bosse Pavarotti, Gunnar Carreras, Egon Domingo...

– Det blir en sprakande finalshow, avslutar Håkan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons