Nyheter

Spöken mitt på blanka dagen

Nyheter • Publicerad 7 november 2007

STORA FRÖ

I föreningslokalen i Stora Frö trängdes barn, föräldrar och små snälla spöken när Ölands saftsalong bjöd in till höstens tredje och sista barnteaterföreställning, Fickspöken.

Barnteatern i Stora Frö under hösten har blivit allt populärare enligt Karin Westberg som är en av arrangörerna.

– Vi var drygt 60 anmälda idag, och så kom det flera som inte hade hört av sig i förväg.

Och när föreställningen började var hallgolvet fullt av både små och stora skor, i salen satt barnen på golvet och föräldrarna på stolar och stående utefter väggarna. Allas blickar var riktade mot den färgglada scenen längst fram. Annika From Borg och Anders Liegnell från Hedmans teater i Norrtälje gav röst åt fickspökena, både de stora och de små, de busiga och de snälla. Spökena dök upp ur ingenting, de kom fram ur jeansfickor och genom osynliga hål i väggarna. De käkade upp alla popcorn – och de kissade i blomkrukorna. Det såg i alla fall alla små åskådarna i salongen.

ÅTERKOMMER TILL VÅREN

Karin Westberg kunde berätta att saftsalongen med teater för de minsta med säkerhet kommer tillbaka med nya program till våren.

– Vi har fler program än detta. I höst spelar vi också Maskresan och Den fula ankungen. Vi turnerar över hela landet, från Skellefteå i norr till Asarum i söder, säger Annika From Borg, från Hedmans teater.

Ölands saftsalong med teater för barn från ett år och uppåt är omtyckt av såväl barnen som av deras föräldrar. Sång- och musikföreställningar, dockteater och saft och bullar hör inte till vanligheterna. Men när det inträffar fylls planen utanför föreningslokalen i Stora Frö med bilar och det blir kö i entrén precis som till vilken teater som helst.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.