Annons
Nyheter

Spelpris till Ida och Elina

Nyheter • Publicerad 13 maj 2013

I slutet av juni ska duon Ida och Elina spela på Virserums musikdagar. Det blev priset för deras framträdande i riksfinalen av Musik Direkt.

– Det har varit hur kul som helst, säger Elina Danielsson.

Annons

Riksfinalen av Musik Direkt avgjordes mellan torsdag och lördag. Under en galakväll på lördagen offentliggjordes pristagarna. Förstapriset gick till Daniel Eliasson från Jämtland, som spelade dragspel och blandade klassisk folkmusik med modernare toner. Han ska nu delta i den internationella tävlingen i Norge.

Förutom första- till tredjeplats delades också spelpriser ut. Där kammade Ida och Elina hem en spelning på Virserums musikdagar, där bland andra Victoria Tolstoy och Tomas DiLeva medverkar.

– Det verkar roligt, säger Elina Danielsson.

Hon och vännen Ida Johansson är inte besvikna över att de gick miste om segern.

– Vi gjorde vårt bästa och är nöjda med hur vi gjorde. Vi hade inte räknat med att vinna. Och det var inte jättemånga som vann spelpriser heller så det är kul att känna det.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons