Annons
Nyheter

Souvenirtävling blodigt allvar

Nyheter • Publicerad 20 september 2007

DYESTAD

Aldrig hade väl arrangörerna kunnat tro att souvenirtävlingen skulle bli tagen på så stort allvar. Röstfiske av stora mått, samt misstankar om mygel och rackarspel är bara några av de smaskiga detaljerna i spelet om vilket föremål som ska bli ”Ölands souvenir 2007”.

Annons

– Vi hade inte tänkt att det skulle bli så blodigt allvarligt, säger Malin Lindmark Vrijman från organisationen Kultivator som står bakom tävlingen.

Tävlingsledningen har fått ta emot telefonsamtal från deltagare som har synpunkter på tävling och konkurrenter. I potten ligger förutom äran en prischeck på 5 000 kronor. Tävlingen har pågått sedan den 17 juni och avslutas den 28 september när vinnaren offentliggörs. Röstförloppet går att följa vid Kultivators hemsida. 30 bidrag deltar.

KUB MOT SOUVENIRPÅSE

Just nu är det två bidrag som dragit ifrån i tävlingen. Det handlar om Lars Lundbergs Ölandskub och John Erikssons Souvenirpåse. John Eriksson marknadsför sig via internet, medan Lars Lundberg använder sig av det mer traditionella metoderna att söka upp möjliga röstare öga mot öga.

– Vi får bara hoppas att tävlingen fungerar moraliskt riktigt, säger Lars Lundberg, som dock verkar ha sina tvivel.

OMRÖSTNING PÅ INTERNET

Tävlingen avgörs genom internetomröstning. Egentligen ska man bara kunna rösta en gång per dator.

– Man kan aldrig vara säker, med modem på landsbygden går det att ha löpande ip-adresser, säger Lars Lundberg.

Enligt Malin Lindmark Vrijman på Kultivator så är röstningsförfarandet en demokratihandling.

– Här har vi inga konstnärer som sitter i en jury och bestämmer vad som är bäst.

Annons

Uppgiften från början var att visa vad Öland har att erbjuda i souvenirväg.

– Det var mer tänkt som en utställning. Tävlingsmomentet var mer ett roligt sätt att se vad folk vill ha, förklarar Malin Lindmark Vrijman.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons