Nyheter

Sonja Aldén till Löttorp

Nyheter • Publicerad 1 juli 2010

- För mig är Öland nära förknippat med kronprinsessan Victoria, säger Sonja Aldén, som sjöng på kronprinsessan Victorias 30-årsdag och som den 2 juli  kommer tillbaka till norra Öland för en konsert på Löttorps camping.

För tre år sjöng Sonja Aldén för kronprinsessan Victoria, som då firade sin 30 åriga födelsedag i Borgholm. I slutet av nästa vecka är Sonja tillbaka på Öland, och byter då Borgholms idrottsplats till en konsert i tältsalongen på Löttorps camping några mil norrut.

– Jag förknippar Öland med kronprinsessan Victoria, eftersom kungafamiljen vistas på Solliden på somrarna, säger Sonja Aldén, som själv skrev en hyllningssång till det nygifta brudparet när de förlovade sig i februari förra året.

– Sången heter ”I Kärlekens Land” och skrevs samma dag som kronprinsessan och Daniel förlovade sig. Jag fick en sådan inspiration av deras förlovning, kanske för att jag själv mött kärleken i min personlige tränare. Jag känner igen den trygghet Victoria uttrycker gentemot Daniel, fortsätter Sonja Aldén, och lovar att framföra hyllningssången under sitt framträdande på Löttorp.

– Jag var dessutom på Öland för två år sedan tillsammans med Shirley Clamp och Sanna Nielsen. Jag har däremot inte varit på Löttorp tidigare, det blir en ny och spännande upplevelse som jag ser fram emot.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.