Annons
Nyheter

Solsemester för alla fritidsbarn

Nyheter • Publicerad 13 maj 2008

FÄRJESTADEN

Ur högtalarna ljuder ”Ingen sommar utan reggae” med Markoolio. Vid volleybollnätet är det fullt ös och kön växer sig lång till hamburgerserveringen. På tisdagen visade fritidshemmen i Mörbylånga kommun hur det går till att fira Fritidshemmets dag.

Annons

Nära 300 barn mellan sex och tio år fyller gräsmattan utanför Björklokalen på Färjestadens skola. Turen att anordna Fritidshemmets dag brukar gå runt bland kommunens olika fritidshem och i år är det Färjestaden som står för värdskapet. Temat är ”Solsemester” och det genomsyrar hela arrangemanget, från pass och säkerhetskontroll för att ta sig in, till vaccination och restaurang inne på området.

– Den här dagen firas över hela Sverige för att visa att vi finns, säger fritidspedagogen Lena Sturesson.

STÄMPEL I PASSET

Alla barn har i förväg fått göra varsitt eget pass, med fotografi och personliga uppgifter. I passet får de en stämpel för varje station de provat på, till exempel tatuering, flätor i håret eller pärlfiske. Åttaåriga Frida Hagman är sugen att prova på det sistnämnda:

– Då ska man springa med simfötter och cyklop och så är det en balja som man ska leta efter pärlor i. Vårt fritids har med sig simfötterna, säger hon.

Alfons Svensén har testat, och han var riktigt snabbt framme vid baljan – trots simfötter.

– Jag hade ingen taktik utan tänkte att jag ville ha en pärla, säger han.

KÖ TILL TATUERING

Vid poolen är det några som tar sig ner och doppar fötterna i det svala vattnet och bredvid sträcker sig kön till tatueringsbordet. Längre bort finns en dansbana, som några av barnen vågar sig upp på lite då och då. Firandet pågår i två timmar pågår firandet. Därefter har de flesta ätit sig mätta på hamburgare, släckt törsten med barnvänliga drinkar och tagit ut sina sista krafter på volleybollplanen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons