Annons
Nyheter

Snart gungar Öland i baktakt

Nyheter • Publicerad 27 juni 2007

SANDBERGEN

Hittills har reggaefestivalen Öland roots dubblat antalet besökare varje år. Lika stor ökning väntas inte i år men arrangören Johan Grusell är positiv:

Annons

– Vi har sålt bättre med biljetter nu än samma tid förra året. Jag tror det blir ett toppenår.

Reggae är musiken du hör då du inte kan sitta still. Den så kallade baktakten är det karakteristiska med genren och skapar gunget. Nu är det tre veckor tills festplatsen i Sandbergen förvandlas till ett gungande reggaeland.

– Det ser bra ut så här långt och känns mycket lugnare än förra året, säger Johan Grusell.

MEST GLAD FÖR PEPS

I år samarbetar Öland Roots med Emmabodafestivalen, vilket har underlättat både planering och ekonomi. 16 band är klara men ännu är inte speltiderna satta.

Det stora affischnamnet för i år är Peps Blodsband, som festivalen ville ha redan förra året.

– Jag är mest glad för att vi har fått hit Peps, han är inte lätt att få tag på, säger Johan Grusell.

GRUNDADE REGGAEKULTUREN

Enligt honom är Peps grundaren av reggaekulturen i Sverige, då han var den förste att spela musikgenren på svenska. De senaste åren har nya band kommit fram, som för Peps arv vidare. Ett av dessa är Svenska Akademien, som precis har släppt sitt fjärde album ”Gör det ändå“. Vidare är Johan Grusells insidertips att se holländska Strawl and out of many.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons