Annons
Nyheter

Snabbaste SMS-aren söktes

Nyheter • Publicerad 12 juli 2007

BORGHOLM

De första Svenska Mästerskapen i SMS är i gång och besökte Borgholm för att hitta en av finalisterna. Och det var många flinka fingrar som ville testa sin snabbhet.

Annons

Borgholm är en av 14 orter i landet som i sommar får besök av SM i SMS. På varje ort arrangeras en deltävling och den snabbaste SMS-aren från varje plats går vidare till finalen i Stockholm. Och på Borgholms torg var det många nyfikna som vill testa den nya sporten Speed SMS och vara med och tävla.

– Borgholm är ju en spännande sommarstad där vi hoppas att hitta en snabb sms:ande. Det här är svinkul! Det är första gången en riktig tävling arrangeras inom det här. Och man märker att det är på tiden eftersom det uppskattas, säger tävlingsamordnare Björn Carlnäs.

160 TECKEN PÅ 1,20

För att locka både publik och deltagare måste man synas. Och på torget hade arrangören satt upp en scen med discjockey och ett tält till de som ville träna, innan de på riktigt gav sig in i tävlingen. Antingen tävlar man själv eller så utmanar man någon och från ett podium skriver man sedan SMS:et som är på 160 tecken. Det är samma SMS genom hela tävlingen vilket Björn Carlnäs tror kommer att få ner rekordtiden i finalen, som idag är 1,19:96 minuter. Och det är hårda regler. SMS:et måste vara helt rätt skrivet.

– Det är trots allt SM, det är hårt. Det är ju fina priser i botten.

Den snabbaste SMS-aren från varje stad vinner en mobiltelefon och har chansen att vinna 25 000 kronor i finalen i Stockholm och så får man självklart titeln svensk mästare.

– Det är främst ungdomar som är med och tävlar, men även äldre. Vi har haft en som var runt 70 år i övningstältet. Det är roligt!

JOHANNA TESTADE

Men det finns även dem som inte är lika snabba. För dem har man infört en maxtid på 7,5 minut.

– Det är för att öka tempot på tävlingen, alla är inte lika snabba.

Annons

Rekordtiden i Borgholm låg på onsdagseftermiddagen på 2,10 minuter. En tid som sommarölänningen, Johanna Morlén från Lund hade svårt att slå när hon var med och tävlade.

– Det var svårt att hitta knapparna, det var så många och jag har inte så många på min mobil.

Och även om hennes tid gick över maxtiden så tycker hon det var en rolig grej att testa.

– Det är mest kul och se hur man klarar av det, det är en utmaning. Men man blev lite distraherad där uppe när alla kollade på mig och så, avslutar hon.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons