Nyheter

Showade för sammanhållning

Nyheter • Publicerad 30 november 2007

MÖRBYLÅNGA

I femton år har Södernavets fritids arrangerat shower. På onsdagen var det dags igen. Teater, magi, roliga historier och dans blev resultatet när barnen satte ihop sitt eget program.

Konferenciererna Albin och Alexander ledde publiken genom den knappt timmeslånga showen. I publiken satt jämnåriga kompisar, som jublade under hela första numret; Emma och Alice som dansade linedance. Därefter följde pantomimteater, vanlig teater, magi, skelettdans och musikuppträdanden.

VALT SJÄLVA

– Alla har valt själva vad de velat göra, de har fått hitta på precis vad de vill. Och de som inte velat uppträda har varit scenarbetare eller biljettförsäljare till exempel. Allas uppgifter är lika viktiga, annars fungerar inte showen, säger fritidspedagogen Ammi Bäckström.

Hon berättar också att sammanhållningen blir bättre i fritidsgruppen efter ett sådant här arrangemang.

– Tidigare hade vi showen i slutet av våren, men då kom sommarlovet så fort. Nu kan de bygga på sammanhållningen under hela våren istället.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.