Annons
Nyheter

Sea Garden - utställning av Erika Höglund

Nyheter • Publicerad 28 juni 2013

GRÖNHÖGEN

Erika Höglunds konst formligen sprider glädje och väcker alla sinnen till liv. Erika Höglunds dyrkan och fascination av kvinnan som alltings moder är ständigt närvarande.

Annons

Detta är Erikas tredje utställning på Båthuset. Sedan två år tillbaka driver hon dessutom Galleri och Café Båthuset i Grönhögen.

Erika Höglund föddes 1971, mitt i Smålands glasrike och mitt i konsten, men det var sommarvistelserna i Albrunna, hos pappa Erik, som satte grunden för hennes kärlek till Öland och havet.

Sedan dess har hon hunnit bo, skapa och ha utställningar på många ställen i världen. I flera år stod Erikas glaskonst nästan ensam för hela Målerås glasbruks produktion och försäljning. Hon fick dock nog av det storskaliga och nästintill massproduktionsliknande förhållandena.

Bland andra platser där Erika bott och verkat kan nämnas Jylland, Prag, Helsingfors, Frankfurt, Latinamerika, Stockholm och hennes 4 år i New York, där hon bland annat  studerade vid Parsons school of design.

Sedan en tid bor Erika i Kalmar. Hon har sin verkstad på Pukebergs Ateljeérna där hon också håller kurser i måleri och keramik.

På årets utställning visas förutom keramiken även   några av Erikas målningar som hon arbetat med under året.

Utställningen Sea Garden pågår under hela sommaren på Galleri och Café Båthuset.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons