Nyheter

Sättra levde upp under festival

Nyheter • Publicerad 19 augusti 2013

 

SÄTTRA

Musikfestivalen "Sättra Forever musikfest" gick av stapeln i lördags och förutom vädret så var även artisterna och publiken på topp.

Närmre 150 personer samlades till en kväll full med musik och konst när Sättra kulturbox arrangerade Sättra Forever musikfest. Den ena artisten avlöste den andra och publiken verkade helnöjda med det de fick uppleva. Inne på Yellowbox visades konst av bland annat Kristina Jeppsson, Anna Hertzberg och Tina Stellmar. På gården serverades olika maträtter tillagad av närproducerade produkter. John Leo Carter och hans dotter Fincha Carter inledde kvällen från scenen. Att arrangörerna har valt att satsa på konceptet har sin förklaring:

– Vi kände att det behövde hända något här även efter att turisterna åkt hem efter sommaren, sa Helle Kvamme.

Från scenen hördes Tomas Forssell sjung "Min pappa är ett spöke" och därefter spelade han tillsammans med John Leo Carter och Sigurd Djurhus. John kommer urspungligen från Cork på Irland men har bott i Sättra sedan sju år tillbaka och han trivs bra. Men ibland kan han sakna sina gamla vänner och en av låtarna han sjöng handlade om hur det känns.

– Min låt som heter "When I see you again" handlar om mina vänner som jag inte har sett de senaste tjugo åren. Jag spelar den ofta och hoppas att de kommer dyka upp under någon spelning, men än har det inte hänt, säger John Leo Carter.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.