Annons
Nyheter

Roes akvareller på VIDA fascinerar

Nyheter • Publicerad 20 juni 2013

I hela sitt liv säger sig Ria Roes ha fascinerats av hus, och hennes favoritmotiv är hus som ”glömts bort”. Och stället där hon sedan 20 år tillbaka funnit hus som talat till henne och velat hamna i hennes skissblock är Lofoten.

Sedan en vecka tillbaka ställer den i Nederländerna födda men numera Nyköpingsboende Ria Roes (uttalas som Roos) ut akvareller i VIDA Museum. Hon har återkommit till Atriumrummet i museet där hon ställde ut 2009. På Öland är hon välkänd, dels som mångårig lärare på Capellagården, dels efter fyra utställningar och även akvarellkurser på Himmelsberga (”Det var så trevligt på den tiden hos Anders Nilson!”). Hon har även vid flera tillfällen gästat Södra Ölands Konstförening och Mörbylånga konsthall.

Annons

Akvarell är som framgått hennes medium, men har inte alltid varit det.

- Som yngre tyckte jag att akvareller var litet åt det gulliga hållet, men sedan jag lärde känna Arne Isaksson, som lärde mig akvarelltekniken, och sedan också fick arbeta ihop med Sture Lundgren i Gillberga, så har det bara blivit akvarell.

ANDERS MARELL

Läs hela artikeln i fredagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons