Nyheter

Rockbjörnsvinnare till Strand

Nyheter • Publicerad 24 november 2007

BORGHOLM

Wizex är det enda dansband som vunnit Aftonbladets Rockbjörnen, detta hände när Kikki Danielsson var sångerska. På lördagskvällen kommer Wizex till Strand hotell med två glada sångerskor Anna Sköld och Jessica Sjöholm.

Wizex bildades redan 1973 i Osby i Skåne. Namnet var givet eftersom medlemmarna var sex till antalet. 1977 deltog Wizex i Nygammalt och det stora genombrottet var ett faktum. Sångerska i bandet var då Kikki Danielsson och under de här åren släppte Wizex två LP-plattor som sålde i över en halv miljon exemplar. Bandet har varit med i Melodifestivalen flera gånger och har även erövrat en Rockbjörn.

SÅNGERSKORNA HAR AVBYTT VARANDRA

Sångerskorna har avbytt varandra, efter Kikki Danielsson kom Lena Pålsson och med hitlåten ”Mjölnarens Irene” fick Wizex ännu en guldskiva. Monica Silverstrand gjorde ett inhopp på ett år och 1997 anslöt Charlotte Nilsson till Wizex. Charlotte ville även satsa på en solokarriär och det gick inte att kombinera med jobbet i Wizex och in på scenen kom en riktig skånsk helylletjej, Paula Pennsäter. Tillsammans med Paula vann Wizex årets ”Dansbandslåt” 1999. Paula fick tyvärr problem med rösten och tvingades sluta. In som en virvelvind svepte då Jessica Sjöholm och Jessica har nu fått sällskap av Anna Sköld.

Wizex är ett av Sveriges populäraste dansband genom tiderna. De har sålt över 2,5 miljon skivor vilket har resulterat i 16 Guld/Diamantskivor och otaliga svensktoppsplaceringar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.