Nyheter

Riksteatern dansar för Löttorp

Nyheter • Publicerad 6 december 2007

ÖLAND

Nu bjuder Riksteatern upp till dans på Öland. Först ut var Mörbylånga och i dag står Löttorp på tur. Kamuyot, som föreställningen heter, är en fängslande och medryckande koreografi av en av världens främsta koreografer.

Mörbylångas elever fick ta del av sprakande soloprestationer, kraften i en ensemble på 16 dansare, intimiteten i ett handslag och den häftiga känslan i att vara en del av något stort. Allt till tonerna av japansk pop, reggae och klassiska tv-signaturmelodier. Kamuyot är en inbjudande och interaktiv föreställning, där publiken är medskapande och gränsen mellan scen och salong suddas ut.

CULLBERGBALETTEN

Bakom Kamuyot hittar vi Ohad Naharin, konstnärlig ledare för Batsheva Dance Company och en av världens viktigaste och mest hyllade koreografer. Ohad Naharin började sin karriär vid Batsheva Company som 22-åring och efter flera år i USA där han arbetade med bland andra Martha Graham och startade en egen grupp, återvände han till kompaniet 1990 som dess konstnärlige ledare. Ohad Naharin debuterade som koreograf 1980 och hans verk har genom åren satts upp av  en rad danskompanier och teatrar världen, bland annat Cullbergbaletten och Nederlands Dans Theatre.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.