Nyheter

Ridande polis(chef)

Nyheter • Publicerad 13 oktober 2008

BORGHOLM

På fredagsefermiddagens kunde man se stadens polischef Magnus Areskog till häst på Storgatan.

Har även polisen lyssnat till profetiorna om klimatförändringar och ser kusen som ett miljövänligt alternativ till sin stora stadsjeep? Nej, så är inte fallet, här handlar det om kollegorna som firade en jubilar, om än lite sent. Magnus fyllde nämligen 40 år i juli, men enligt uppgift smet han från uppvaktningarna.

EJ AKTUELLT MED TJÄNSTEHÄST

I följet av kollegor längs gatan syntes Thomas Lönnqvist, som ledde en tandemcykel med flaggprydd cykelkärra med ”hemligt” innehåll under en filt. Man kan väl förmoda att dessa hemligheter skulle avnjutas under en tillställning på likaledes ”hemlig” plats i trakten.

Men någon tjänstehäst lär det inte bli, Magnus avskyr nämligen hästar, även detta enligt uppgift. Och för övrigt har ju polisstationen i Borgholm en konstapel som kan konsten att sitta på hästryggen, nämligen Hans Andreasson som tidigare i sin karriär varit ridande polis i Stockholm.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.