Nyheter

Revygänget drar åter söderut

Nyheter • Publicerad 22 januari 2008

ÖLAND

Mörbylångarevyn som drog till krogen – i Borgholm, drar vidare till hemmamarkerna i söder.

– Vi har fått förfrågningar från Torngård och vi pratar med Stora Frö, så det kan bli två föreställningar till, säger revybasen Henrik Yngvesson, som även lovar spektakel i större tappning nästa år.

Efter sex föreställningar som betittats av lite drygt 850 personer, är det slutkrogat i Borgholm för revygänget från Mörbylånga. Men saknaden och draget från hemmaplan i söder är så stort att man lovat göra åtminstone två föreställningar i den södra ö-kommunen.

– Det blir åtminstone en föreställning i Torngård den 9:e februari. Men vi hoppas även på en föreställning dagen innan, alltså fredagen den 8:e i Stora Frö, berättar en hyfsat nöjd Henrik Yngvesson.

VINPROVNING

– Det har gått nästan över förväntan. De sista helgerna var det helt fullspikat. Och det är ju fantastiskt på denna lilla ö att två ”konkurrerande” föreställningar på samma gång kan fylla respektive lokal.

Den konkurrerande föreställningen som Henrik Yngvesson syftar på är Guntorps lite rockigare show som också dragit sin beskärda del av de nöjeslystna ölänningarna.

Finns det verkligen plats för två på samma gång. Is this town big enough?

– Jadå, inga problem. Det märks ju på publiktillströmningen.

Överlag har publikreaktionerna varit positiva även om en och annan klagat över att revyn varit lite för kort.

– Jo, det är folk som är vana vid minst två akter med paus emellan. Det vill säga som vi körde i den stora revyn.

Vad är det då som slagit mest och bäst? Henrik behöver inte fundera särskilt länge:

– Siljas monolog när hon snubblar omkring efter en vinprovning gick klart hem. Men numret om Terracom och den fantastiska tv-mottagningen på norra Öland var också en liten hit.

STOR REVY

Det blir alltså, som redan nämnts, minst en och förmodligen två repriser på revyn som drog till krogen. Men Henrik Yngvesson har siktet inställt på nästa år.

– Egentligen är det då som Mörbylångarevyn firar 25 år. Och då har jag alltså räknat bort de år som var ”spellediga”. Så det finns ett viss drag att göra något stort igen.

Du menar en rejäl revyuppsättning – med paus, två akter och 100 medverkande?

– Yes, något åt det hållet. Vi håller redan på och spånar om det projektet, där vi också funderar på att engagera några av de gamla revyrävarna som varit med förr om åren.

Och då har Teaterbåten seglat iväg, så ni slipper dragkamp om artisterna?

– Just precis. Så det finns en del att se fram emot även nästa år. Då hoppas vi på ”the big show”.

Självklart. Och gärna med lite politiskt skvaller från insidan. Henrik Yngvesson sitter ju faktiskt med i både kommunstyrelse och i landstinget...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.