Annons
Nyheter

Regina Lund i Mörbylånga

Nyheter • Publicerad 5 mars 2006

”Förlåt! Nej, jag menar aj.” är Regina Lunds första diktsamling.Annars känner vi henne bäst som skådespelerska och sångerska.I kväll tisdag gästar hon Mörbylånga bibliotek, där hon ska sjunga och läsa egna dikter.

Regina Lund är en allkonstnär: hon sjunger, agerar på teaterscenen, film och TV, hon fotograferar och hon skriver.

Annons

Mest känd för den stora publiken är hon säkert för sin roll i TV-serien ”Ivan Kreuger” och för musikalen ”I hetaste laget”.

Men hon har även medverkat i filmer som ”Kärlekens språk” och ”Sjön”.

På skiva har hon gett ut ”Unique”, ”Year Zero” samt ”Everybody´s darling”, den senaste på eget skivbolag. Hon skapade visst rabalder när hon i sitt sommarprogram på radio bara spelade sin egen musik.

Under våren är hon aktuell, förutom med den turné som nu alltså når Mörbylånga, med att spela in en diktskiva tillsammans med Joakim Thåström, skapa musik tillsammans med Tintin Andersson i bandet Happy samt skriva låtar i Berlin tillsammans med Godi.

BLOTTA SITT INRE

I en intervju i senaste numret av SJ:s tidning Kupé berättar Regina:

– Att blotta sitt inre är fan så mycket svårare än att klä av sig naken på scen. Men jag har gjort mina val och hoppas att mina självbiografiska dikter kan stärka andra.

– Jag vill beröra andra med mitt skapande. Kommunicera. Det är därför jag ger ut mina personliga dikter, jag anser det djupt personliga är det mest universella, säger Regina också i Annika Jankells intervju i Kupé.

När Regina Lund besöker Mörbylånga bibliotek gör hon det tillsammans med gitarristen Richard Öhrn.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons