Annons
Nyheter

Plura byter scen - Eldkvarn till slottet

Nyheter • Publicerad 24 februari 2012

BORGHOLM

Winnerbäck, Maggio, Horn och på det Eldkvarn!

Annons

– Nu knyter vi ihop säcken, skrockar slottschef Jan-Åke Johansson belåtet.

Slottets glans och status som konsertarena har under några år befunnit sig – okej då – på ruinens brant där tungviktarna inte hittat över Ölandsbron.

Sommaren 2012 tycks bli slottets revansch, återtåget är på banan.

Tidigare i veckan släpptes att Veronica Maggio kommer till slottet den 25 juli, nu kommer nästa förmodade publiksuccé.

SÄKER

– Eldkvarn den 20 juli. Du kan köpa biljetter från klockan nio idag (fredag). Nu är fyra klara, nu knyter vi ihop säcken. Men säcken är inte riktigt full än, det tillkommer ytterligare två, men ännu hemliga, produktioner, säger slottets verksamhetschef Jan-Åke Johansson och tror på de fula pojkarna från Norrköping.

– De är i ett stim, Plura syns överallt, bandet fyller 40 i år, de har inte spelat här på länge – det finns inget som pekar på att det inte blir bra med folk, fortsätter han och ser få mörka moln på konserthimmeln.

– Winnerbäck är samma sak, han är säker. Maggio är ju nästan av internationell status och Melissa Horn drar sitt. Det här känns bra, det ser ljust ut.

BÄSTA

Att det redan i februari månad ser ovanligt bra ut med heta artister, alla med sin egen publik, ser han som resultatet av intresse från nya producenter. Eldkvarn och Maggio produceras av Paraply produktion i Karlskrona medan Håkan Dahl i Kalmar kör Lars Winnerbäck och Melissa Horn.

Annons

– Jag tror på mångfald bland producenterna, ju fler producenter man kan knyta till slottet, ju fler konserter med bra kvalitet.

På Paraply produktion är stämningen hög.

– Inramningen på Borgholms slott är den bästa tänkbara för en fantastisk sommarkonsert, och Eldkvarn är verkligen värda att spela inför en fullsatt slottsruin, säger Stefan Andersson på Paraply produktion.

BYTER SCEN

För Ölandspubliken är bröderna Jonsson något av stammisar efter otaliga, och alltid utsålda, spelningar på Kackelstugan. I Eldkvarn har de sällskap av Tony Thorén, med från Piska mig hårt-starten 1971, Werner Modiggård och Claes von Heijne.

Samtidigt innebär Eldkvarns sommarturné att Kackelstugan går miste om sina publikfavoriter.

– Tyvärr finns det inte tid för oss, denna sommar blir det ingen Plura och Carla på Kackelstugan, bekräftar Agneta Ringman på Kackelstugan.

I turnéplanen finns förutom Borgholm begivenheter som Storsjöyran, Siesta i Hässleholm och stadsfesten i Sundsvall.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons