Annons
Nyheter

Pippi lockade alla till skratt

Nyheter • Publicerad 1 augusti 2007

EKETORP

Pippi Långstrump håller i alla väder. Även när det blåser hårt...

Annons

Söndagskvällens föreställning var en riktig höjdare som lockade både gammal och ung till gapskratt.

Det blåste rejält kring Eketorps borg i söndags kväll. Men förutom blåsten bjöd aftonen på en av de vackraste sommarkvällar denna sommar kunnat uppbringa.

Sofia Zouagui som Pippi stormade in på scen och VAR verkligen Pippi. Hon fick med sig publiken direkt med sången ”Här kommer Pippi Långstrump”. Sofia dominerade naturligtvis föreställningen. Men hon hade god hjälp av Mathias Sundén och Ingemar Bernthsson (tillika manusförfattare och regissör).

Mathias spelade boven Dunder-Karlsson, konstapel Klang och pappa Efraim. Ingemar var boven Blom, konstapel Kling och Prussiluskan. De båda blandade fysisk komik med verbala lustigheter.

Astrid Lindgrens grundtext har man behandlat varsamt. Men den är uppdaterad på ett underfundigt sätt. Som när Blom säger till en förklädd Dunder-Karlsson: ”Du ser ut som Alexander Bard”.

Scenen där polismännen Kling och Klang ska hämta Pippi till barnhemmet lockade till mest skratt och var också hysteriskt rolig.

Både barn och vuxna trivdes denna afton i Eketorp med en Pippi-föreställning som Mycké Nöje i Kalmar gjort stor succé med.

Ungefär 35 000 personer såg någon av de 59 föreställningar som gavs i 41 städer i våras.

Det är bara att buga och bocka för en barnteaterföreställning när den är som bäst.

Astrid Lindgrens text borgar för att det ska bli bra. Men det var trion Sofia Zouagui, Mathias Sundén och Ingemar Bernthsson som såg till att förvalta texten på bästa sätt och göra föreställningen riktigt, riktigt bra

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons