Annons
Nyheter

Påse blev Ölands souvenir

Nyheter • Publicerad 2 oktober 2007

DYESTAD

Tävlingen ”Ölands souvenir 2007” har arrangerats av organisationen Kultivator och pågått från juni till september. Under Konstnatten presenterades vinnaren – John Eriksson med sin souvenirpåse.

Annons

”Vad man minns eller vill minnas av en plats är högst individuellt. Därför är varje enskild person bäst på att hitta sina egna souvenirer” är en del av John Erikssons egen motivering till varför hans souvenirpåse skulle vinna tävlingen.

MARKNADSFÖRING

Sedan 17 juni har personer fått lämna röster via organisationens hemsida och i en låda hos Kultivator i Dyestad. John Erikssons påse hade länge en stark konkurrent i Lars Lundbergs Ölandskub. Men i slutändan vann John Eriksson med 196 röster mot Lundbergs 159. Långt efter kom trean, Gerdas Ölandste- och kaffe.

– Jag tror att de som tävlat med souvenirpåsen och ölandskuben har jobbat mycket med sin marknadsföring.

SAMARBETE MED FEST

Om det blir en ny souvenirtävling nästa år kan hon inte svara på.

– Men på japanska betyder souvenir ”en smakbit man tar med sig någonstans ifrån” så det skulle vara roligt att göra någon form av samarbete med Skördefesten. Att ha en matbit som souvenir, säger Malin Lindmark Vrijman på Kultivator.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons