Annons
Nyheter

Parad avslutade Skördefesten

Nyheter • Publicerad 1 oktober 2007

FÄRJESTADEN

Mörbylångas nye närpolis Leif Gustafsson tog täten och därefter följde allt ifrån hästekipage till damer med mossiga hattar. Med en parad genom Färjestadens avslutades den elfte Skördefesten på söndag eftermiddag.

Annons

Förutom skördemärket är avslutningsparaden årets stora nyhet på Skördefesten. Många åskådare stod huttrande och väntade på paraden, som började i Björnhovda och sakta letade sig ner till Färjestadens hamn. Alla deltagare hade på ett eller annat sätt haft något att göra med Skördefesten. Där fanns bland annat Betsys gårdsbutik i en traktor med morötter hängande från backspeglarna, magdansöser, dockor från fredagens dockparad i Mörbylånga, brandbilar och den som tittade noga kunde även se landshövdingen Sven Lindgren i en bil.

VARSAM TRAFIK

Nere i hamnen delades priser ut till paradens tre bästa bidrag, där tjejerna i en badtunna tog hem segern. Sven Lindgren avslutade det hela med att hålla ett tal där han tackade samtliga arrangörer och besökare. Även Skördefestens Jörgen Areskough och Anne Wilks deltog vid avslutningen. Den senare var mycket nöjd med årets Skördefest:

– Jag tror det har varit besöksrekord för det har varit så himla mycket folk. Och fast det varit så mycket trafik har alla kört varsamt.

Sven Lindgren ser fram emot vad Vägverkets mätningar på Ölandsbron kommer att visa.

– Förra året hade Skördefesten 280 000 besökare och den normala ökningen brukar ligga på 10-15 procent.

INGA BALLONGER

Trots det regniga och blåsiga vädret var det inte många arrangemang som tvingades ställas in. Fredagens eldskulpturer i Borgholms hamn fick dock skjutas fram till lördag kväll. Och vid Ölands djurpark var det omöjligt att blåsa upp ballongerna till lördagskvällens ”Night glow”. Detta löstes dock med att arrangörerna ställde gasoltuberna i korgarna och tände på.

– Det fick bli en sådan lösning, man kan ju inte bara strunta i det helt när många människor har kommit dit för att titta, sade Anne Wilks.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons