Nyheter

”Palms praliner – livs levande”

Nyheter • Publicerad 4 februari 2008

TORNGÅRD

Visor, gamla schlagers och en och annan egen komposition står på programmet ikväll när Lennart Palm presenterar sina praliner livs levande i Torngårds bygdegård.

– Det här känns som en naturlig förlängning och utveckling i min musikaliska karriär, säger han.

Lennart poängtar dock att detta är bara en sidoverksamhet, som sångare i The Rockets tänkar han fortsätta länge till.

– ”Palms praliner – livs levande” blir en mer avskalad grej än med bandet, det blir bara jag med gitarren och ibland tillsammans med en pianist, som på måndag när Mikael Idensjö är med.

På reportoaren står låtar av bland andra Ulla Billquist, Edvard Persson och Owe Thörnqvist och av Lennart själv.

– Och så berättar jag även lite om personerna mellan låtarna.

BLEV UPPRINGD

Lennart har redan tjuvstartat och varit ute på några spelningar innan måndagens spelning och fast han inte har lanserat sig själv på något vis har ryktet spridit sig. Gräsgårds föreläsningsförening står som arrangör bakom måndagens evenemang och det var de som ringde upp Lennart och frågade om han ville komma och spela.

– Vad ska jag göra då, frågade jag, säger Lennart.

– Gör vad du vill, fick han till svar.

Så nu blir det en avskalad konsert med Lennart och Mikael på cirka en timme och så några extranummer så klart om publiken så vill.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.