Nyheter

Ölänning släpper album i Rio

Nyheter • Publicerad 8 april 2008

ÖLAND/BRASILIEN

Vintern 2004 åker låtskrivaren Harald Erici från Öland till Brasilien för att lära sig mer om brasiliansk populärmusik. Tre månaders fältstudier i landet utmynnar i uppsatsen ”Brazilian Cannibalism and Songwriting” vid Musikhögskolan i Piteå.

Samtidigt börjar Harald föra en musikalisk resedagbok. Under tre års tid görs inspelningar med musiker i Brasilien, Sverige och Australien. Upplevelser och intryck sammanfattas på det konceptuella albumet ”Brasilicum” som släpps denna vecka. Brasiliansk samba, bossa nova, maracatú, forró, baião och capoeira mixas med pop, jazz och electronica.

RELEASEKONSERT I GÅR

På tisdagen var det releasekonsert på Conversa Afinada, Ipanema, i Rio de Janeiro. Musikerna är till uteslutande del brasilier förutom trumpetaren Mike Ryan från Australien. Efter inledande konserter i Brasilien planeras besök i Australien och Europa. Konserter i Sverige blir det till sommaren.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.