Annons
Nyheter

Ölänning bakom omskriven premiär

Nyheter • Publicerad 15 maj 2013

''En gång om året'' är en av de mest omskrivna svenska filmerna i år. Imorgon har den Sverigepremiär och det är en nöjd ölänning som ligger bakom filmen.

– Jag är skitstolt, säger Kristofer Henell, producent.

Annons

”En gång om året” är en av de mest omskrivna svenska premiärerna i vår. Filmen handlar om Maria och Mikael som är gifta på varsitt håll men som träffas en gång om året på olika hotellrum, något de gjort i 30 år. Premissen har alltid varit passion utan krav men den här gången har något förändrats, den vanliga vardagen gör sig påmind och relationen sätts plötsligt på prov.

En av producenterna bakom filmen är ölänningen Kristofer Henell och han är inte nervös inför Sverigepremiären i morgon.

– Jag har jobbat så länge med filmen att jag inte är nervös. Däremot ska det bli spännande hur den sprids framöver. Men jag är inte orolig, jag är trygg med resultatet.

Han startade bolaget One Night Pictures redan 2004 under hans utbildning i Trollhättan.  2009 startade Kristofer Henell sitt första långfilmsprojekt som skulle komma att bli ”En gång om året”. Han hade tidigare producerat kortfilmer och dokumentärer men kände att det var dags för en långfilm.

– Det är en tuff bransch om man vill göra långfilm. Men vi kände att vi var redo och skapade ett manifest som innehöll förutsättningarna för att kunna göra långfilmen. Vi fick fram fem olika historier och där valde vi denna som bäst lämpad. Därefter letade vi upp de skådisar som vi ville ha och sedan handplockade vi folk, säger han och fortsätter:

– Manifestet blev en nödvändighet för att vi skulle kunna göra den första långfilmen.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons