Annons
Nyheter

Ölands Befrielsefront på nätet: ”Befria Öland från fastlandet!”

Nyheter • Publicerad 14 maj 2008

ÖLAND

”Spräng bron och avskilj oss från badjävlarna!” Med dessa slagord värvar Ölands Befrielsefront nya medlemmar. På kort tid har gruppen samlat över 190 medlemmar genom internethemsidan Facebook.

Annons

Gruppen är anmäld under kategorin politiska organisationer. Fast ÖBF – Ölands Befrielsefront lär knappast dyka upp i valet 2009. Bakom inläggen på befrielsefrontens kan anas en rejäl portion ironi och en gnutta stänk av nostalgi.

BEFRIELSEDAG

Niklas tror till exempel att Ölands befrielsedag inte kommer att gå obemärkt förbi.

– Det är den dagen då grisarna på Eketorps borg är mätta, när raggarbilarna åter kan köra upp och vända på hamnplan i Färjestaden, när Odd (Zschiedrich, reds anm) är tillbaka som studierektor på Skansenskolan, sprittullarna är återinförda och vårt sockerbruk åter står stolt i Mörbylånga och berikar Ölands härligt doftande atmosfär.Kristoffer delger sina nattliga tankar:

– Fred på jorden och ett fritt Öland är vad alla drömmer om.

ÖNS PRESIDENT

Diskussionen är redan igång om vem som ska bli president när befrielsedagen kommer. Per Lublin föreslår någon.

– Nej, han passar bättre i opposition, svaras det snabbt.

Också trubaduren Jörgen F Lundell förs fram som en tänkbar kandidat.

– Hans namn påminner lite om John F Kennedy, tycker Kristoffer.

Bland de 190 medlemmarna finns både nuvarande och utvandrade ölänningar. Som administratör för gruppen står Gabriel Ovalier-Karlsson från Löttorp.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons