Annons
Nyheter

Öland är fläder för Lill-Babs

Nyheter • Publicerad 28 juni 2007

ÖLAND

– Det första jag skall göra innan jag åker vidare från Öland är att plocka fläder, det gör jag alltid när jag är hos er, säger Barbro Svensson.

Annons

När vi talas vid är hon på väg till onsdagskvällens konsert i Algutsrums kyrka.

– Vi är fortfarande alldeles tagna, vi hade en fantastisk spelning i Skåne igår kväll. Nu ser vi fram mot kvällen i Algutsrums kyrka, säger Lill-Babs som just nu är ute på en tre-dagarsturné.

Lill-Babs har sjungit och turnerat i 52 år och ung som gammal har lärt känna henne och hennes texter och melodier. På sin egen första turné, 1958, arbetade hon tillsammans med Claes Crona Trio, liksom vid de nu aktuella spelningarna.

– Då kallade de mig direktör Svensson, nu har vi lagt bort titlarna, minns hon med ett skratt.

KYRKOR SPECIELLA

Barbro ser kyrkor som en speciell plats där publiken lyssnar koncentrerat och där det är möjligt att uttrycka känslor på ett annat sätt än på många andra ställen.

Öland har varit en plats att återkomma till för den kända artisten. Under tio års tid var hon varje sommar på Strand i Borgholm och många gånger utöver det har hon besökt ön.

– Det är så vackert och annorlunda mot mina egna hemtrakter, säger hon.

När hon får veta att flädern är näst intill utblommad blir det en besvikelse, att plocka fläderblommor till saft hör ihop med Öland och de många besöken hon har gjort här.

Ett alternativ till fläderblommorna kan bli att åka till Strand och beskåda rummet där hennes porträtt i storformat pryder ett av de nyrenoverade rummen. Något som kommer som en överraskning för Lill-Babs, i bil på väg till Öland och Algutsrum.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons