Nyheter

Ny Wallanderfilm för Matthias

Nyheter • Publicerad 5 november 2009

Matthias Hallbrink från Rälla har fått en ny roll i den näst sista Wallandefilmen ”Indrivaren”.

31-åringen med skådespelar- och stuntambitioner fortsätter att få mindre roller i större produktioner.

– Jag blev uppringd av en kvinna på Yellow Bird Production, berättar Matthias Hallbrink.

Tidigare har Rällasonen bland annat fått agera brandman i en annan Wallanderproduktion och under hösten fortsatt med stunt- och skådespelarutbildning vid sidan av vanliga jobbet som plåtslagare.

Den nya rollen innebär att Matthias Hallbrink får gestalta en kriminell buse. I samband med en iscensatt underground ultimate fightingmatch agerar plåtslagaren mindre trevligt. Detta tillsammans med kompisen Anders ”Bamse” Hedlund, känd vaktprofil i Nöjeskalmar, vilken Matthias Hallbrink fixat in i produktionen.

– Vi blev oerhört väl mottagna och fick stå i kameravinkel ganska mycket. Vi skulle heja på en kille som skulle fightas på mattan och skrek diverse fula ord, beskriver Matthias Hallbrink.

Ölänningen fick återigen möjligheter att knyta kontakter.

– Det var oerhört roligt och mellan tagningarna så pratade jag med Rafael Edholm som är med i filmen, berättar Matthias Hallbrink.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.