Annons
Nyheter

Nu har Skördefesten börjat!

Nyheter • Publicerad 27 september 2007

LÖTTORP

Festen kan börja! På torsdagskvällen gick startskottet för Ölands Skördefest i 2006 års Ölandsby Löttorp, där jordbruksministern knöt de blågula banden.

Annons

Göran OT Dahlberg inledde festligheterna med att välkomna den engelske ambassadören Andrew Mitchell, landshövdingeparet Sven och Anna Lindgren samt jordbruksminister Eskil Erlandsson. Den sistnämnde presenterad som en blandning av Fälldin och Edvard Persson, vilket väckte stor munterhet bland den månghövdade publiken.

Den officiella invigningen fortsatte sedan med utdelning av allehanda utmärkelser och priser. Bland annat fick Eva Petersson, innehavare av Ninnis Kroppkaksbod i Källa, ta emot den åtråvärda Gyllene Pumpan med tillhörande diplom av självaste jordbruksministern.

VÅTT OCH FÄRGSPRAKANDE

Sedan samme minister formellt invigt Skördefesten genom att knyta det blågula bandet överräckte hanvägskylt och minnessten till representanter för Segerstad, som ett bevis på att deras by numera har den stora äran att tituleras Årets Ölandsby 2007.

Under kvällen delades även Regional Matkulturs blåvita skyltar ut till den välförtjänta damtrion Annika Schrewelius, Karin Uddling och Betsy Gottfridsson, den sistnämda förraårets mottagare av Gyllene Pumpan, samt Länsförsäkringars byggnadsvårdspris på 25 000 kronor till Bråbygdens intresseförening i Oskarshamns kommun.

När skymningen lagt sig över torget i Löttorp var det dags att inta ärtsoppa ”under fältmässiga former”. De som sedan dröjde sig kvar i dunklet kunde slutligen njuta av ett lika vått som färgsprakande skådespel i form av den berömda vattenorgeln från tyska Lohmen.

JAN L LINDGREN

Bildspelfrån invigningen kommer att läggas ut under fredagen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons