Annons
Nyheter

Nu är det jul igen i Skäftekärr

Nyheter • Publicerad 3 november 2007

SKÄFTEKÄRR

Ett av de första ”jultecknen” är Julmässan på Skäftekärr. Nu är det dags igen – Skäftekärr slår upp portarna till årets Julmässa, den 21:a i ordningen.

Annons

Julmässan har alla de traditionella utställare och aktiviteter som hör till: hantverk, livsmedel, nykokta öländska kroppkakor, grillad korv från Rosas Handel, rykande varm glögg, modevisning, tävling om Vackraste julkransen, tombola/lotterier. Sammanlagt medverkar ett 50-tal utställare.

GAMLA REDSKAP OCH VERKTYG

I Skäftekärrs Museum visas traditionellt hantverk, både kvinnligt och manligt. En nyhet för året är att Torps Gårdsmuseum visar ett urval av gamla redskap och verktyg. Hela tre olika spelmansgrupper hjälper till att locka fram den riktiga julstämningen: I dag går framträdde Folkmusikgruppen Ö-Kända, i dag, lördag, spelar EKA Spelmän och på söndag avslutar så Borgholms Dragspelsklubb.

Café Svea bidrar också till julstämningen genom att servera risgrynsgröt, mackor med julskinka och naturligtvis massor av hembakat till kaffet! Jultomten kommer på besök varje dag och delar ut klappar till alla barn under 10 års ålder. Barnen kan också besöka Lek- och pysselhörnan, en nyhet för året. Arrangörer är Skäftekärr ekonomisk förening och Böda IK.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons