Annons
Nyheter

Nostalgikväll med dans i Rungården

Nyheter • Publicerad 5 februari 2014

Bygdegårdsföreningen i Runsten gjorde i lördags en storsatsning på en myskväll med dans i Rungården och bjöd på ett musikaliskt program av hög klass. De som hörsammade inbjudan blev inte besvikna.

Kvällen hade två höjdpunkter förutom kaffe, korv, chokladhjul och andra tillbehör. Först ut var sångaren Towe Widerberg som sjöng örhängen och berättade om bekantskaper på showbanan. De äldre minns honom från Streaplers, som han dock lämnade 1990 och bildade bandet Towe Widerbergs – utan -z på slutet. Nu är han pensionärsmusiker efter 47 år som sångare, och som andra pensionärer torde han ha en full kalender, särskilt som han spädde på sitt goda rykte i höstas, då han vann riksfinalen i PROstjärnan genom att sjunga ”Guldet blev till sand” på ett oemotståndligt sätt:

Annons

– Med guld i rösten, en vinnare i tiden, och en fantastisk representant för PROstjärnan, var juryomdömet om honom.

Towe bor i Södra Vi norr om Vimmerby och om det är en slump eller ej så kan han den 8 mars knalla till bygdegården hemma och lyssna på dagens generation av Streaplers. Det vill säga om han inte är uppbokad den kvällen, ty han åker runt och stöttar våra bygdegårdar med sitt program mot ett mycket hovsamt gage. Susanne Alfvengren och Nick Borgen är andra artister som ägnar sig åt denna positiva och uppoffrande verksamhet.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

ANDERS MARELL

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons