Annons
Nyheter

Nostalgikväll för sista gången

Nyheter • Publicerad 14 november 2008

BORGHOLM

Borgholms Filmstudio, Musik- och teaterförening och Konstförening inbjuder för sista gången till firande av den legendariske biografägaren Einar Andersson minne.

Annons

Denna fest hålls på lördag i IOGT-NTO-lokalen i Borgholm, den plats där ”Farbror Einar“ startade sina filmvisningar 1917. I år är det 125 år sedan han föddes och 35 år sedan han avled, dagen efter sin 90-årsdag.

I och med denna fest tar föreningarna avsked av Borghoms-Biografen på Södra Långgatan och lägger nostalgin till ”handlingarna”. Kvar finns då två videofilmer som Filmstudion lät spela in om ”Farbror Einar” och hans bio samt skriften ”Borgholms Bio – en levande kulturskatt” publicerad år 2003.

GLAD NOSTALGI

Årets avskedsfest byggs upp i den glada nostalgins tecken. Medverkar gör traditionsenligt blåsorkestern ”Bara Mässingen” med ett specialkomponerat låtprogram från sekelskiftet och framåt. Vidare ”Evergreen Band” med ord-, musik- och sångkavalkaden ”Från Fia Jansson till Vår allra sista dans” och gästvokalisten från 50-talets radioprogram Taina Järvinen. Pianisten Björn Erlandsson avslutar kvällen med klassisk pianomusik – tyvärr inte på Bösendorferflygeln som återbördats till Slottsskolans aula utan på vanligt piano.

Inledningsvis visas filmen ”Så minns vi Farbror Einar” med Kiki Lundh som ciceron i historien och miljöerna. För att fira riktigt öländskt bjuds kroppkakor.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons