Annons
Nyheter

När klockan ringer blir Vendela ”Anna“

Nyheter • Publicerad 22 december 2009

Vendela Palmgren är en 15 åring med många bollar i luften. I början av nästa år är hon aktuell i Disney Channels serie ”När klockan ringer” och dessutom är hon i full färd med att spela in låtar i studion.

– Jag jobbar med en massa nytt material tillsammans med producent och låtskrivare.

Annons

Det är både eget material och material som hon gör tillsammans med låtskrivarna och producenterna. I slutändan ska det resultera i ett nytt album.

– Lite smakprov på vad vi sysslar med ligger uppe på Facebook och Myspace säger Vendela.

Nu senast har hon sjungit på SIME awards, som är nordens största internettävling, på Café Opera tillsammans med tre dansare. Självaste Fredrik ”Benke” Rydman från Bounce hjälpte då till med koreografin. Vendela berättar att hon tycker att det är kul när man kan kombinera dansen med musiken så att det blir ett bättre uppträdande och att det var roligt att arbeta med Benke.

– Han är supertrevlig, världens skönaste kille. Sedan är han väldigt proffessionell också. Han visade stegen för mina dansare och de lärde sig efter en gång.

Och hur gick det för henne själv med stegen då...

– Haha, jo det gick bra. Det tog lite längre tid för mig. Jag är inte så jättebra men vill bli bättre.

I början av 2010 börjar Disney Channel sända en skandinavisk version av den amerikanska serien ”När klockan ringer”. Serien kommer att sändas i Skandinavien men är på svenska och kommer att dubbas i de andra länderna. I serien spelar Vendela en av huvudrollerna, ”Anna”.

– Hon är ganska lik mig på ett sätt eftersom hon, precis som jag, älskar att sjunga. Sen spelar hon gitarr också. Hon är inte så uttåtriktad och är kär i en kille som heter ”Martin“.

”När klockan ringer” är en pågående kärlekshistoria i skolmiljö. 25 avsnitt, första säsongen, är redan inspelade under en månad i Danmark.

– Det var otroligt kul att spela in. I början tänkte jag ”hur ska det gå att vara utan mamma och pappa och min lillebror i en hel månad“ men det gick bra. Tiden går så otroligt snabbt när man spelar in och man lever liksom i sin egna lilla bubbla, tillsammans blir man som en familj under inspelningen.

Annons

Om det kommer att bli några fler säsonger är lite beroende på hur första säsongen går.

Julen kommer Vendela att spendera hemma tillsammans med familjen.

– Det ska bli skönt att bara vara hemma och umgås med famlijen och bara mysa säger hon och tillägger genast, Och framförallt att få sova länge på morgnarna!

Kanske ska de även hinna med en sväng till Öland och lantstället norr om Borgholm.

– Vi håller på och pratar om hur vi ska göra över jul, men åker vi inte till julen så kommer vi att åka till sommaren. Det är ingen riktigt sommar utan Öland säger Vendela Palmgren.

SOFIA KUYSLER

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons