Nyheter

Mördarnas barn - premiären

Nyheter • Publicerad 24 mars 2014

Väl inövat, snyggt ljussatt och effektfullt var det när Södra Ölands Musikteater i helgen hade premiär för sin föreställning Mördarnas barn, en pjäs som tar upp följderna av folkmordet i Rwanda för 20 år sedan.

Inför en publik som först satt trollbunden genom hela föreställningen och efteråt bröt ut i ihållande applåder spelade den unga teaterensemblen upp sin tolkning av tiden 20 år efter folkmordet. Av den tid då många män som suttit fängslade för att ha utfört morden släpps och kommer hem, alltså nutid. Mördarnas barn tar upp hur deras familjer och särskilt barnen hanterar det. För att ge det hela en mer allmän inramning (regissörerna menar att motsättningar kan ställa till hemska saker överallt) framfördes föreställningen på en svart scen. En ställning av lysrör utgjorde den dominerande rekvisitan, vilket gjorde allt väldigt effektfullt. I det kalla lysrörsljuset iscensatte skådespelarna med stor inlevelse barnens förväntningar på att deras fäder skulle komma hem och de motsättningar och dubbelbottnade känslor som fanns under ytan.

CARIN SVENSSON

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.