Annons
Nyheter

Meny kommer tillbaka år 2010

Nyheter • Publicerad 25 november 2008

KALMAR

Protesterna i Ölandsbladet mot att det populära P1-programmet Meny skall läggas ner den 1 juli 2009 har fått resultat. Nu meddelar programchefen Cecilia Bodström att Meny fortsätter år 2010, men hur ofta, i vilken form och hur länge det går det inte att få ett besked om.

Annons

Sven Ekberg, som tillsammans med Karin Fransson och Måns Rossander, gör programmet vet ingenting.

– Cecilia Bodström har aldrig varit i kontakt med mig om vad som skall hända, det enda jag fått besked om är att Meny skall läggas ner den 1 juli nästa år. Att det skall fortsätta år 2010 har jag hört från Ölandsbladet och från annat håll, men inte direkt från programchefen

”OERHÖRT MÄRKLIGT SKÖTT”

– Detta är oerhört märkligt skött. Cecilia Bodström säger att det efter Meny skall göras ekologiska matprogram, men det är vad vi planerar för första halvåret år 2009, skall de experter vi har med sedan intervjuas igen i andra matprogram i samma kanal? Hon talar om att Årets Kock, Tom Sjöstedt, skall medverka, men det gör han ju redan, i Meny.

Sven Ekberg frågar sig vad han skall göra under mellantiden, från 1 juli till 2010; han kan ju inte utan förberedelser dra igång Meny den första torsdagen år 2010. När Ölandsbladet talar med Cecilia Bodström är det svårt att få ett besked om vad som skall hända under 2010, men hon återkommer gång på gång till att Sven Ekberg fyller 65 år och att radion måste ha beredskap för detta och att nåt nytt måste komma i hans ställe. Via mejl till Ölandsbladet ger Cecilia Bodström dessa besked:

”Det kommer att sändas matprogram precis som vanligt i P1 hela året på torsdagar 10.05. Program om mat är viktiga för P1, vi vet att våra lyssnare uppskattar det. Däremot är det så att Meny inte hela nästa år sänds från Kalmar. Sven Ekberg som är redaktör för Meny i dag fyller 65 år i sommar och vi måste börja tänka på att prova nya alternativ för framtiden. Nästa år blir det därför flera matprogram som samsas om Menytiden.

SVEN VILL GÄRNA FORTSÄTTA

Första halvåret sänder Sven Ekberg, Mons Rossander och Karin Fransson från Kalmar precis som vanligt, under sommaren sänds sen en serie om ekologisk mat. Klimat, ekologi och miljö engagerar allt fler –  inte minst våra kockar. Hur ska vi kunna laga moraliskt försvarbar mat utan att det blir för dyrt? Då har bland annat Tom Sjöstedt, Årets kock 2008, sagt att han är mycket intresserad av att medverka, liksom Carina Bryding, medlem i svenska kocklandslaget.

Under hösten sänder vi ett matprogram med snabb, god, ny, rolig och lätt vardagsmat. Men 2010 är Meny från Kalmar med Sven Ekberg, Måns Rossander och Karin Fransson tillbaka – tillsammans med nya program om mat.”

Lyssnar hon? När man läser Cecilia Bodströms svar undrar man om hon någonsin lyssnat till programmet. Snabb mat, rolig mat, god mat och lätt vardagsmat, det är ju vad Meny handlar om hela tiden, samt om festlig mat, annorlunda mat, det handlar om vin till mat och andra måltidsdrycker och ordet ekologiskt hör man i vart och vartannat inslag. Men hur det nu än blir så har Sven Ekberg förklarat att han är intresserad av att fortsätta även under de nya villkoren år 2010.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons