Annons
Nyheter

Många lästips på biblioteket

Nyheter • Publicerad 17 april 2009

Under våren händer det mycket på Biblioteket i Borgholm. Nästa vecka är det Regional Skönlitteraturvecka med kända profilers boktips och samma vecka är det även Äldreveckan med en hel del aktiviteter på Biblioteket.

Regional Skönlitteraturvecka är ett arrangemang som Regionförbundet står bakom och man vill med denna vecka slå ett extra slag för skönlitteraturen med olika aktiviteteter.

Annons

– Vi på Borgholms bibliotek har bjudit in ett antal kända profiler och bett dom presentera sina skönlitterära lästips under vecka 17, berättar Eva Karlström på Borgholms Bibliotek.

Man har vänt sig till företagare, politiker, cheftjänstemän och kulturprofiler i närområdet och bett dem lämna in deras bästa skönlitteraturtips.

– Johan Theorin och Lisbeth Lennartsson är två personer som har lämnat in sina tips som vi kommer att presentera här i Biblioteket.

De kända profilernas lästips kommer att ställas upp runt om i Biblioteket, den aktuella boken samt en motivering till varför man valt just den boken.

– Sedan finns det några som har lämnat in tips på facklitteratur också.

Vilka böcker det gäller vill inte Eva Karlström avslöja så här i förväg.

– Nej, ni är alla välkomna och titta själva under vecka 17.

Världsboksdagen den 23 april firas med flera roliga aktiviteter.

Författarinnan Birgitta Forsman kommer och berättar om sin bok om Charles Darwin, Arvet från Darwin. Det är i år 200 år sedan Charles Darwin föddes. En intressant kväll på biblioteket.

Bibliotekets Lina Grahn arbetar just nu med ett projekt med Slottsskolans elever inför Världsboksdagen. De ska ta fram intressanta bokomslag.

Annons

Lässurr blir det också denna dag, författaren Sofia Hedman kommer och visar och pratar om sina böcker för barnen i årskurs två.

Samtidigt som den regionala skönlitteraturveckan är det även Äldreveckan. På tisdagen, Världsboksdagen, är det visning av Bibliotekets samling av Ölandslitteratur, en verklig guldgruva. SPF Blåelden bjuder på fika.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons