Nyheter

”Ljuva 50-tal” på Slottsskolan

Nyheter • Publicerad 16 november 2007

BORGHOLM

Det ljuva 1950-talet gällde i måndags på Borgholms högstadium, Slottsskolan. Det var dags för ”Thä Mäjk Åver Däj”, i år alltså med temat 50-tal.

Det var frivilligt, både för elever och lärare, att komma till skolan klädda i 50-talskläder, vilket innebar mycket prickar, vida kjolar, breda midjeskärp, brylcreme, och skinnjackor.

– Det är roligt, det här, tyckte Viktoria Eriksson och Lif Hydén i 8b. Ungefär hälften av klassen kom utklädda i 50-talskläder till skolan.

Det var även många ur lärarkåren som rotat i sina byrålådor efter tidsenlig utstyrsel. Under dagen gick en jury runt och bedömde. Juryn bestod av Kulkulgruppens Moa Rörström, Sofia Beerman, Nathalie Borgström, Tobias Nyberg, Oscar Strömqvist, Emma Stark, Hanna Andersson och fritidsledare Milla Skoglund.

INSPIRERADE AV GREASE

Dagen avslutades med prisutdelning i Sporthallen. Hanna Andersson presenterade pristagarna i de olika kategorierna. Några av vinnarna var: Johanna och Hanna i 9d som fick pris för finaste 50-talsfrisyren, finaste skolflickan från 50-talet blev Ida Addén, coolaste backslick hade Oskar Palmer 9c. Förstapriset gick till Pink Ladies, ett gäng tjejer från 8b som inspirerats av filmen Grease.

Priser tilldelades även lärarna. Bästa kvinnliga personal blev Marie Johansson och Eva Unander. Leif Sjöberg och Ola Holgersson blev bästa manliga dito. De hade brylcreme i håret och klädda likadant med slips och vit skjorta. Innan alla elever rusade till skolbussarna tackade Hanna Andersson ur juryn alla elever, personal och sponsorer för en rolig dag och hoppades att alla haft lika roligt som Kulkulgruppen haft.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.