Annons
Nyheter

”Linné-Susanne” fick medalj

Nyheter • Publicerad 18 december 2007

JUKKASJÄRVI

Susanne Forslund, samordnare av Linnéfirandet i Kalmar län belönades med en silvermedalj, när det officiella Linnéåret avslutades i helgen.

Annons

Susanne fick sin utmärkelse i närvaro av kungen, drottningen, två nobelpristagare och drygt 400 andra hedersgäster. De och en busslast nationella och internationella journalister samlades till finalfest vid Ishotellet i Jukkasjärvi i hjärtat av Lappland. Från Kalmar kom också landshövdingeparet Anna och Sven Lindgren, medan Öland representerades av Kajsa Glemhorn och Dave Karlsson från Uppsala universitets Ekologiska forskningsstation i Skogsby.

Avslutningsfesten i vintermörkret blev en lysande tillställning med musik och framträdanden av en rad kända artister. Dessutom uruppfördes en specialkomponerad symfoni av Ralph Lundsten, till Linnés ära.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons