Annons
Nyheter

Kvarnen lyftes åter på rätt köl

Nyheter • Publicerad 9 maj 2008

RESMO

I veckan har renoveringsarbetet av stubbkvarnen vid Resmobacken tagit ordentlig fart. En lyftkran hjälpte till att få kvarnen på rätt köl, förankrad i en ny grund.

Annons

Det var när stormen Per drog in över södra Sverige som den drog med sig den ståtliga stubbkvarnen. Den då nyrenoverade kvarnen var precis nyrenoverad efter att ha året dessförinnan skadats svårt av stormen Gudrun.

FRÅGETECKEN

Sedan januari förra året har kvarnen legat ned i väntan på försäkringspengar, pappersarbete och arbetskraft. I våras tröt tålamodet för någon. Över hela fasaden på den liggande kvarnen målades ett stort frågetecken.

– Det är så lågt att det egentligen inte ens är värt att kommentera. Det är något sjukligt hos någon, kommenterade Ingrid Åsenius, ordförande i Resmo Hembygdsförening.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons