Annons
Nyheter

Kunglig fadäs på Nobelmiddag

Nyheter • Publicerad 21 november 2008

LÖTTORP

På torsdagskvällen var det Nobelfest i Bygdegården i Löttorp. Åkerboskolans mellanstadieelever bjöds på stor galamiddag av årskurs tvås elever på Hotell- och Restaurang på Ölands Gymnasium.

Annons

Åkerboskolans mellanstadieelever fick på torsdagskvällen uppleva sin alldeles egen Nobelfest. Arrangörer var Föräldrarådet i samarbete med Ölands Gymnasiums Hotell- och Restaurangelever årskurs två. Under kvällen delades Nobelpriset ut till mellanstadiets kamratstödjare.

Redan vid lunchtid kom dock eleverna från Ölands Gymnasiums Hotell- och Restaurang årskurs två till Bygdegården i Löttorp för att förbereda den stora Nobelmiddagen och så här med facit i hand kan man bara säga; Vilken succé! Vid halvsextiden började de första gästerna anlända till Bygdegården, killarna i slips, kavaj eller väst och tjejerna i klänningar i alla regnbågens färger. Förväntningarna var höga och stämningen på topp från början.

FREDSPRISET

Menyn bestod av mandelpotatisplättar med räkor och rödlök serverade med citroncremefraiche och en krispig sallad. Varmrätten bestod av helstekt fläskfilé med rödvinschampinjoner och gratinerad broccoli, därtill en potatistårta. Till dessert serverades vaniljparfait med fruktkompott, chokladsås och grädde.

På en Nobelfest delas det alltid ut priser och kvällens pris var Nobels fredspris. Priset delades ut till mellanstadiets kamratstödjare: Ida Andersson, Jesper Hultenius, Philip Börnå, Clara Fröman, Matilda Olofsson och Alfred Stegert. Varje klass hade fått 500 kronor som de skulle skänka till någon barnorganisation och Barncancerfonden fick gåvan 1 500 kronor.

NOBELPARODI

Tal hölls av Föräldrarådets ordförande Eva Wahlgren, rektor Anette Swenninger och eleven Viktor Ståhlgren. Åkerboskolans dramagrupp från högstadiet överraskade med rolig underhållning. En parodi på Nobelfesten med kungafamiljen och så en liten tomtesketch.

Sedan blev det dans och den första dansen var en vals som gästerna dansade med sin bordskamrat. Efter det brakade det loss ordentligt och alla dansade natten lång.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons