Nyheter

Kungen i luvan på Skäftekärr

Nyheter • Publicerad 5 november 2007

SKÄFTEKÄRR

Den 21:a julmässan på Skäftekärr blev en välbesökt tillställning. Strålande sol och 15 grader i luften på lördagen gav väl knappast den riktiga julstämningen, men bidrog till glada miner och säkert också god köplust.

En hel del nya utställare fanns på plats, bland andra Torps Gårdsmuseum med en del av samlingarna. Julpynt, tomtar och hantverk av olika slag dominerade liksom tidigare år och i det stora mattältet kunde man botanisera bland en lång rad läckerheter.

VÄLBESÖKT

Julstämning var det emellertid i Café Svea där det serverades risgrynsgröt med skinkmacka, och där det naturligtvis var fullspikat. Och på jägmästarbostadens veranda kunde man sitta på fällar i solskenet och dricka kaffe.

– Totalt hade vi 3 700 besökare, vilket var 500 fler än förra året, säger Esa Ateva, ordförande i Skäftekärr ekonomiska förening.

Bara på lördagen kom det 2 100 personer, och då var det trångt.

– Tycker det var underbart, man bli varm i hjärtat. Och det är särskilt roligt med tanke på att så många jobbar ideellt, säger Esa Ateva.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.