Annons
Nyheter

Kungaparet på premiär

Nyheter • Publicerad 1 juli 2009

När artisterna Tuta och Kör kom till Solliden och scenen vid Kaffetorpet var det ett program som passade alla barn. Också deras föräldrar och morföräldrar såg ut att ha riktigt roligt när alla uppmanades plocka äpplen och cykla runt, runt.

I ett moln av såpbubblor gjorde Gunilla Sandström och Stefan Knutsson från Osby entré på scenen vid Kaffetorpet. Eller som de alltid kallar sig, ”Tuta” och ”Kör”. I grässlänten satt barn i alla åldrar med sina mammor och pappor, mor- och farföräldrar. Men att sitta stilla var inget som ingick när kvällen fortsatte med programmet ”Barnmusik med drag”.

Annons

– Har ni fantasi? ropar Tuta högt och glatt. När alla ropar ett rungande ja blev det upp till bevis och den som inte redan visste det fick lära sig att det går alldeles utmärkt att sopa utan kvast. Man bara lägger sig ner på alla fyra och tar håret till hjälp!

Det är 18 år sedan Gunilla Sandström och Stefan Knutsson började sjunga och gympa med barn. Sedan dess har de utvecklat sitt arbete och sedan 1995 tutar och kör de på heltid och reser över hela landet.

– Jag var musiker och gympalärare och helt plötsligt insåg jag att det ju skulle gå att förena det och dessutom ha roligt tillsammans med andra, framförallt alla barn, säger Gu- , nej visst nej, Tuta var det ju.

Att kvällen gillades var det lätt att se med barn som hoppade och dansade, röt som lejon och gnäggade som hästar. Allt på uppmaning från Tuta och Kör. I gillandet instämde även kvällens värd där han och drottningen satt en bit upp i backen tillsammans med kvällens clown som också var chaufför på tåget som gick fram och tillbaka mellan parkeringen och scenen.

– Vi behövde ett nytt koncept, någonting för och med barn, säger Kay Wieståhl som på fråga från kungen hade arrangerat kvällens föreställning, den första av fyra barnmusikkvällar med drag i sommar.

En kväll med Tuta och kör kan utan vidare rekommenderas för alla barnfamiljer. Det är bara att hoppas att inträdet inte känns alltför dyrt, och att de kommande tre kvällarna blir lika sommarsköna som denna första.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons